Vi hjälper dig med

Trädäck & altan

Trädgårdsskötsel innebär många saker, men för att sammanfatta och ge en inblick i vilka typer av arbetsuppgifter vi utför har vi nedan sammanfattat några av de vanligaste arbetsuppgifter uppdelat i säsong.

Hjälp med trädäck & altan

Trädäck & altan

Vi svenskar älskar verkligen våra trädäck, altaner, terrasser, soldäck och verandor och vi älskar att bygga dem. När våren kommer blir vi alltid kontaktade av soltörstande kunder som är sugna på att kanske bygga till eller bygga nytt, men vad är det egentligen som ska byggas? Kärt barn har många namn sägs det: altan, veranda, terrass, soldäck, trädäck med flera.

Därför vill vi börja med att reda ut skillnaderna mellan dessa, eftersom vi ofta får frågan vad som är den egentliga skillnaden. Men hur som helst, vad ni än kallar det, så bygger vi det!

Konstruktionsskillnader

Vad är egentligen skillnaden?

Altan

En altan är en byggnadsdel som är uppburen på pelare eller något liknande. En altan är ofta öppen, den har inget tak men är försedd med ett räcke. Saknar altanen räcke – är det ett trädäck. Altanen ligger också oftast i höjd med husets bottenvåning.

Veranda

En veranda har ett tak, den ligger i höjd med bottenvåningen och har i allmänhet låga väggar istället för räcken. Verandan kan vara öppen, men den kan också vara inglasad, en så kallad glasveranda.

Terrass

En terrass ligger ovanpå en del av huset eller på fastighetens tak. Det finns också alltid en skyddsräcke, men tak förekommer inte på en terrass. Finns det ett tak, blir det istället en balkong.

Vi bygger din altan, terrass eller veranda

Med 25-års branscherfarenhet hjälper vi dig att bygga en altan som verkligen förgyller de varma sommarkvällarna. Våra snickare hjälper dig att bygga ut en befintlig uteplats, renovera eller býgga en ny drömaltan.

Skräddarsydda former i anpassade material

Av erfarenhet förstår vi verkligen vikten av kvalitet på våra arbeten. Vi strävar alltid efter att bygga med rätt material för ändamålet och med konstruktionslösningar som håller år efter år efter år. Våra snickare är yrkesspecialister inom sina områden och samtliga anställda har en stor erfarenhet i branschen. Vi följer alltid branschens alla riktlinjer och uppsatta regler. Som kund hos oss kan du känna dig trygg och säker med att byggprojektet blir precis som du tänkte – om inte bättre.

Vi bygger din idé eller skiss

Design är svårt, att exakt veta hur man vill ha det är svårare än vad man kanske tror. Därför är det viktigt att vi innan ett byggprojekt noggrant hjälps åt med att komma fram till hur allting ska se ut när det väl är klart. Vi är en lyhörd partner som tar tillvara på dina önskemål, men vi hjälper gärna till att komma fram till vad som är bäst när det ibland står och väger. Ta gärna med dig en skiss eller idé på vårt första möte, så kan vi tillsammans arbeta fram en plan för att det ska bli exakt så bra som du vill ha det. Du är välkommen att höra av dig.

anlita oss

Behöver du hjälp?

Anlita oss för kvalitet, pålitlighet och ett professionellt utförande av uppdrag.

Begär offert