Vi hjälper dig med

Trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel innebär många saker, men för att sammanfatta och ge en inblick i vilka typer av arbetsuppgifter vi utför har vi nedan sammanfattat några av de vanligaste arbetsuppgifter uppdelat i säsong.

Hjälp med trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel

Det är viktigt att hålla sin trädgård i bra form. Gubbarnas Entreprenad tar löpande emot förfrågningar från hushåll som behöver hjälp i trädgården, samt för designtips om hur de kan förnya och förbättra sin trädgård. Vi har 25-års branscherfarenhet av dessa typer av jobb och tar gärna emot din förfrågan.

Vi erbjuder löpande trädgårdsskötsel under hela den härliga trädgårdssäsongen, men även under höst och vinter om så önskas. Hur du vill lägga upp arbetet är upp till dig. Vi kommer överens om vad som behöver göras och utgår från det. Tillsammans ser vi till att din trädgård är i bästa form oavsett årstid.

Sommar

Gräsklippning

På sommaren växer gräset och bör åtminstone klippas en gång i veckan. Vi återkommer gärna under hela säsongen och klipper din gräsmatta under överenskomna tidsintervaller.

Trimning

Trimning är inte alltid så enkelt som det låter. Det krävs kunskap och teknik för att inte skada till exempel träd och buskar som finns på tomten. 

Vattning

Allt som växer behöver vatten och för att det ska växa bra och vara grönt, fint och inbjudande – behövs vatten i lagom rätt mängd.

Ogräsbekämpning

Ogräs är vi alla bekant med och det är inte det roligaste med en trädgård. Vi rensar rabatter, tar bort ogräs, alger och annan växtlighet på plattor och mellan plattor. Vi kan även bränna bort ogräs och ibland även använda oss av ekologiskt bekämpningsmedel.

Skötselavtal

Våra kunder tecknar ofta så kallade skötselavtal. Vi garanterar en hög kvalitet, trygghet och en kontinuerlig trädgårdsskötsel för att du ska bli hundra procent nöjd med våra tjänster. Teckna ett avtal med oss redan idag! Vi tar vi fram en skräddarsydd skötselplan för att just din trädgård ska må så bra som möjligt oavsett säsong.

Vår

Vårstädning inför den stundande sommaren

Nu är det det snart dags och sommaren är snart här. Vi hjälper dig bland annat med nedklippning av perenner, räfsninga av gräsmatta och uppluckring av rabatter.

Renovering av gräsmatta

Oavsett hur din gräsmatta ser ut, hjälper vi dig att få en mer välmående och grönare gräsmatta. Vi utför vertikalskärning, toppdressar, jämnar till och kalkar.

Vertikalskärning

Vertikalskärning är en metod för att syresätta gräsmattan och metoden förbättrar även dränering, genom att vattnet lättare tränger längre ner till rötterna. En annan viktig aspekt med att vertikalskära sin gräsmatta är att gräsrötterna stimuleras till att producera sidoskott, vilket i sin tur leder till en mycket tätare gräsmatta.

Gödning av gräsmatta

För en extra välmående gräsmatta bör du ge den extra gödning.

Bortforsling av material

Självklart sköter vi även med bortforsling av ris, ved och annat trädgårdsavfall. Vi erbjuder även hemleverans av jord, grus och annat material – året runt.

Höst

Höststädning

Med rätt maskiner och rätt verktyg tar vi effektivt hand om hela höststädningen.

Beskärning

Att kontinuerlig beskära sina träd hjälper på så många sätt och med rätt beskärningstekniker åldras inte trädet i förtid. Vi kan också genom beskärning påverka trädets mängd, kvalitet och storlek på den frukt som växer på trädet.

Häckklippning

Oavsett vilken typ av häck du har så behöver den klippas. Vi restaurerar, klipper ut döda grenar, putsar och ormklipper din häck.

Renovering av gräsmatta

Oavsett hur din gräsmatta ser ut, hjälper vi dig att få en mer välmående och grönare gräsmatta. Vi utför vertikalskärning, toppdressar, jämnar till och kalkar.

Höstplantering

Vi planterar vad du än vill ha planterat. På hösten är det exempelvis dags för rosor, tulpanlökar, bokhäckar och äppelträd.

Vinter

Vinterskötsel

På vinterhalvåret utför vi snöskottning av gångvägar, uppfarter, gårdar, hus- och garagetak samt borttagning av illavarslande istappar.

Vinterbeskärning

På vintern när löven fallit och bara kala träd är kvar, är det ett ypperligt tillfälle att beskära flera olika träd. Träden är nämligen i vila och man kan lättare se trädens struktur för att på bästa sätt beskära det.

Röjning

Vi hjälper till med all typ av röjning. Vi röjer ogräs, sly, oönskade småbuskar och snårskog med mera.

Vinterfällning

Stora buskiga träd är fina, men ibland kan de bli lite för stora, så pass stora att tar all näring och konkurrera ut andra mindre träd. Vinterhalvåret är en bra tid att fälla träd.

anlita oss

Behöver du hjälp?

Anlita oss för kvalitet, pålitlighet och ett professionellt utförande av uppdrag.

Begär offert