Vi hjälper dig med

Stenläggning

Det svenska klimatet kräver sin stenläggare och detta eftersom stora variationer i temperatur medför en viss problematik som kräver en specifik kompetens.

hjälp med stenläggning

Stenläggning

Vi på Gubbarnas Entreprenad bygger därför alltid efter svenska normer och följer branschens alla regler och standarder för att uppnå långsiktiga resultat. För när klimatet varierar som i Sverige, med tjäle halva året, är det viktigt att arbeta med välbeprövade metoder som fungerar för att stenläggningen ska se lika bra ut på sommaren som på vinterhalvåret.

Vi erbjuder alla typer av stenläggningar och hållbara priser

Förutom en bred kompetens inom stenläggning erbjuder vi också kompetenta och hållbara priser som gör att fler kan skapa unika och underbara platser i hemmet med vacker stenläggning. Vi erbjuder också ett komplett tjänsteutbud inom stenläggning och utför alla typer av stenläggning. Vi lägger sten i din trädgård, runt huset, på uteplatser, uppfarter, gångar eller murar. Vad ni än vill ha hjälp med erbjuder vi alltid ett skickligt utfört hantverk inom konstens alla regler och vi gör det som sagt – även till hållbara priser.

Stenläggning för trädgårdar

Att lägga sten i sin trädgård är ett relativt enkelt sätt att skapa ett mervärde genom fler platser att umgås på, gångar för att enkelt ta sig fram oavsett väder eller varför inte bara för att det är fint. Vare sig du bara vill snygga till en befintlig stenläggning, bygga en ny eller om du vill skapa enklare vägar för familjemedlemmar med funktionshinder, så hjälper vi er med allt från projektering till färdigt resultat. Vi använder oss alltid av kvalitativa produkter och arbetar alltid efter välarbetade metoder för att nå det absolut bästa resultatet.

Stenläggning för uppfarter

Vi vet att en snygg och inbjudande garageuppfart är uppskattad av alla, gäster, förbipasserande, grannar och inte minst dig själv som äger huset. En välvårdad, snygg och korrekt lagd uppfart gör också att huset känns mer modernt och up-to-date. Vi vet också att en snygg uppfart ökar marknadsvärdet, vilket är en liten bonus och lön för mödan.

Stenläggning för uteplatser

När sommaren äntligen är här och trädgårdsmöblerna är framme, vill man passa på att umgås med familj och vänner så mycket det bara går och med snygga uteplatser blir det både trevligare och enklare. Men vad många ofta glömmer bort är att en inbjudande, fräsch och trevlig uteplats alltid börjar med ett plant och bra underlag. Har man det är det lätt att möblera och dekorera precis så som man vill ha det för att alla runt omkring ska trivas på bästa sätt.

Med en stenläggning på din uteplats skapar du en oerhört lyxig känsla då det ser otroligt bra ut, men du skapar också en bra grund för dina utemöbler eller grillplats. Dessutom kan man i sin trädgård binda samman olika avdelningar genom att lägga snygga gångar mellan dem, exempelvis från uteplatsen till huset eller från huset till poolen, ja ni förstår. Möjligheterna med sten är många och det är i princip bara fantasin som sätter gränser, om nu inte plånboken gör det först. Med vår hjälp kommer du i alla fall väldigt långt, då vi erbjuder ett effektivt och skickligt genomfört hantverk till mycket hållbara priser.

Stenläggning runt huset

Har man rabatter runt huset som binder fukt och som inte är bra för varken fasad eller grund, bör man avlägsna dessa och istället satsa på sten eller grus. Att lägga sten runt huset ser inte bara väldigt stilrent, snyggt och lyxigt ut, utan det är också väldigt praktiskt och bra för fasad och grund. Vill man inte lägga sten runt hela huset kan man istället satsa på kantsten och fylla upp med grus runt om. Det skapar också en stilren känsla som förhöjer, men är också något billigare materialmässigt.

Vanliga frågor

Vilken sten som lämpar sig bra för uppfarter varierar beroende på material och storlek. Oftast står det i stenens specifikationer vad som gäller för respektive sort. Generellt kan man säga att 3-5 cm tjocka stenar lämpar sig bra för gångytor, 5-7 cm för personbilstrafik och 7-10 cm för tung trafik.

Med största sannolikhet är fläckarna kalkutfällningar som kommer från den osläckta kalken i cementen som finns i markstenen. Dessa fläckar synst främst på färgad marksten och försvinner ofta efter cirka ett år.

På betong eller natursten bör man inte använda sig av högtryckstvätt. Att tvätta med en högtryckstvätt kan förstöra stenen då den många gånger kan vara för porös och stenen drar sen lättare till sig smuts. Är stenen utsatt för mycket smuts, fett och alger kan den med fördel rengöras med till exempel alg- och mossrengöringsmedel och en vanlig vattenslang. Trycket från en vattenslang räcker gott och väl tillsammans med ett effektivt medel.  Med rätt medel förebygger du också ny påväxt.

anlita oss

Behöver du hjälp?

Anlita oss för kvalitet, pålitlighet och ett professionellt utförande av uppdrag.

Begär offert